Мовна особистість Івана Пулюя (на матеріалі епісолярію) - Марчук, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті через тексти листів до видатних діячів Галичини ІІ-ї половини ХІХ століття відтворюємо мовну особистість науковця широкого діапазону Івана Пулюя. Звертаємо увагу на такі моменти в епістолярній спадщині Івана Пулюя: 1) коло адресатів; 2) листи, пов’язані із питаннями пропагування рідної мови та перекладу Святого Письма українською мовою; 3) етикетні формули в листах.