Відображення ролі Тараса Шевченка в історії України в поезіях-присвятах Івана Огієнка - Марченко, Н.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена видатному науковцю І. Огієнку, який досліджував життя та творчість Тараса Шевченка. У поезіях-присвятах автором використано фольклорні образи та інші літературно-стильові засоби, за допомогою яких і передається основна ідея творів – розмова автора з поетом, в якій простежується роль поета в минулому та в майбутті народу.