Поетичне мовлення в концепції Івана Огієнка та в інтерпретаціях сучасних дослідників - Маркітантов, Ю.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються погляди мовознавців різних наукових шкіл на природу та сутність поетичного мовлення, його подібність та відмінність від прозового. Акцентується увага на тому, що серед перших українських дослідників цього питання був І.І. Огієнко.