Експресивний синтаксис у тексті наукового дискурсу "Українська культура" Івана Огієнка - Козак, Р.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано специфіку з’яви експресивності у тексті наукового дискурсу «Українська культура» Івана Огієнка. Обґрунтовано й доведено домінантність синтаксичних засобів вираження експресивності, розкрито особливості функціонування загальномовних синтаксичних засобів експресивності в науковому стилі через ілюстрацію наявності конструкцій експресивного синтаксису в огієнківському науковому дискурсі.