Лексика подільського говору в "словарі російсько-українському" м.Уманця і А.Спілки - Коваленко, Борис (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано найбільший перекладний російсько-український словник кінця ХІХ ст., упорядкований М. Уманцем і А. Спілкою щодо використання у ньому лексики подільського говору. Показано, що частина цієї лексики кодифікована сучасною українською літературною мовою й стала загальновживаною, частина – належать до історичного фонду, але більшість – зафіксована як діалектна, або ж сучасними тлумачними словниками взагалі не фіксується.