Синтаксичні структури з експресивним компонентом у науковому тексті Івана Огієнка - Калита, О.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються найбільш характерні для індивідуального стилю Івана Огієнка синтаксичні структури з експресивним компонентом на матеріалі його наукового тексту «Українська культура». Вони тлумачаться як індивідуально-авторський спосіб передавання комунікативно-прагматичних намірів та здійснення цілеспрямованого впливу на читача. Серед таких структур виділено риторичне питання, інверсію, стилістичні фігури на основі ампліфікації та лексичного повтору, період.