Іван Огієнко і керівники української держави у 1917-1920 рр.: співпраця на ниві національного відродження - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На основі архівних і опублікованих джерел, а також праць українських істориків досліджується різноманітна співпраця Івана Огієнка з керівниками України – Михайлом Грушевським, Павлом Скоропадським і Симоном Петлюрою в державному управлінні й культурно-освітній галузі, що прислужилося справі національного відродження в добу Української революції.