Парадигма мовознавчих пошуків Івана Огієнка - Домилівська, Л.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена аналізу мовознавчих ідей І. Огієнка, які не втратили своєї актуальності й нині. Увага зосереджена на з’ясуванні основних фахових інтересів ученого, відображених у його працях. Наголошується на синкретизмі наукових поглядів І. Огієнка, що дозволило порушити питання «мова-нація», «мова-культура». Також з’ясовано роль наукової діяльності І. Огієнка в подальшому розвитку української лінгвістики.