"Батьківщина - наше наймиліше..." (І.Огієнко) повсякдення українських примусових робітників в умовах Третього Рейху (на прикладі вивезення з території Рівненської області) - Данильчук, В.Р. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У науковій статті на основі архівних документів та матеріалів, спогадів простежено повсякденне життя вивезених на примусові роботи до Третього рейху мешканців Рівненщини. Розглянуто фактори впливу на морально-психологічний стан остарбайтерів та можливості їхньої соціальної адаптації у чужорідному соціумі.