Синтаксичні особливості праці Івана Огієнка "Українська церква" - Галайбіа, Оксана; Задорожна, О.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано працю Івана Огієнка «Українська церква» з погляду вивчення особливостей її синтаксичної будови, виявлено характерні синтаксичні конструкції та їхнє стилістичне навантаження, з’ясовано можливості використання результатів цієї розвідки у підвищенні експресивної сили науково-популярних текстів.