З листів митрополита Іларіона (Огієнка) - Тарасенко, І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядається малодосліджене питання про зв’язки видатного українського церковного і культурного діяча митрополита Іларіона (Огієнка) з вихідцями з Поділля або тими, хто активно діяв у Поділлі в роки Української 1917-1921 рр. Тут також наводяться відповідні листи до Іларіона, виявлені в архівосховищах Канади.