Громадянська позиція сучасної молоді в контексті поглядів Івана Огієнка - Франчук, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В статті аналізується сутність поняття «громадянська позиція» та шляхи її формування у сучасної молоді в контексті поглядів Івана Огієнка; вказується на важливість прояву своєї громадянської позиції як форми соціальної активності. Акцентується увага на культурному зростанні молоді, зміні її ціннісних орієнтацій, значенні засобів масової інформації під дією яких формується громадянська свідомість.