Національні погляди Івана Огієнка: мовний аспект - Яремчук, П.; Іскова, М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Дослідження спрямоване на висвітлення соціокультурних елементів та етнопсихологічної складової лінгвофілософських ідей Івана Огієнка, що стосуються природи та сутності української мови для кожного окремого індивіда та етноса в цілому. Детально з’ясовано сутність національних поглядів на вплив екстралінгвальних чинників у наукових дослідженнях за мовним критерієм (на матеріалі публікації «Наука про рідномовні обов’язки»).