Die prozesse der bereicherung der deutschen Lexik durch slawische entlehnungen - Фоміна, Галина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена особливостям запозичення слов’янської лексики та її розвитку і функціонуванню у німецькій мові, а також виявленню мовних та позамовних факторів, що впливають на формування німецького лексикону. Запозичення іншомовних слів – це об’єктивно-історичний процес, зумовлений постійними й різноманітними контактами між народами. Перенесені з іншої мови слова в більшості випадків входять в активний вжиток і посідають чинне місце в лексичному складі мови, що їх запозичила, збагачуючи лексику та виражальні засоби.