"Мовні чистки" Івана Огієнка та його сподвижників-Подолян - Трембіцькй, А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розкрито відношення великого українця Івана Огієнка (митрополита Іларіона) та одного з його сподвижників – активного діяча української еміграції, подолянина Степана Риндика, яких у радянські часи кваліфікували як «українських буржуазних націоналістів», «ворогів українського народу», до ґвалтування української мови, до тих хто не дотримувався правил українського правопису.