Мовотворчість українських письменників у рецепції Івана Огієнка - Попович, Анжеліка (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовані наукові праці Івана Огієнка щодо особливостей мови художніх творів українських письменників. Об’єктом дослідження стали праці «Історія української літературної мови», «Наука про рідномовні обов’язки», «Наша літературна мова», «Граматично-стилістичний словник Шевченкової мови» та інші. Увага акцентується на значенні письменників у формуванні української літературної мови та настановах для майстрів пера.