Лексико-фразеологічні засоби переконання в академічному дискурсі Івана Огієнка - Поворознюк, С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті охарактеризовано особливості академічного дискурсу; визначено найбільш продуктивні лексико-фразеологічні засоби, що виступають у ролі експлікантів переконання в академічному дискурсі Івана Огієнка, зокрема, це тематична лексика, лексичні та контекстуальні синоніми, тропеїчні засоби, а також народно-розмовні та книжні фразеологічні одиниці, зафіксовані в академічній промові «Українська культура».