Мовостиль Івана Огієнка: експресія синтаксичних структур - Михно, Л. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена спробі окреслити специфіку синтаксичної організації наукового стилю викладу Івана Огієнка. Звернено увагу на синтаксичні структури, що відзначаються емоційно-експресивним потенціалом. Схарактеризовано особливості функціонування цих одиниць, визначено їх функції в текстах наукового стилю.