Засоби вербалізації концепту "Страждання" у "Філософських містеріях" Івана Огієнка - Марчук, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Головне завдання концептивістики полягає в тому, щоб дослідити й системно описати концепти певної мови за допомогою лінгвістичних засобів, тобто мовно-концептуальні картини світу, враховуючи можливу лакунарність концепту або його окремих складників. У статті проаналізовано концепт «страждання» як ціннісну домінанту авторської картини світу Івана Огієнка та мовну реалізацію репрезентованого концепту у драматичних творах.