Проблема Соборності української мови у працях І.І.Огієнка - Лазаренко, В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на основі аналізу праць І. Огієнка (митрополита Іларіона) досліджується такий феномен як проблема соборності української мови, висвітлю- ються питання національно-патріотичного виховання, показані шляхи та джерела формування української національної свідомості.