Науково-педагогічна діяльність І.І.Огієнка в університетах України: виклади, навчально-методична робота і наукові студії (1915-1920 рр.) - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На основі архівних та опублікованих джерел, праць українських вчених досліджується наукова-педагогічна діяльність приват-доцента, екстраординарного професора Івана Огієнка в університеті св. Володимира і двох українських університетах – Київському народному і в Кам’янець-Подільському державному в 1917-1920 рр.: виклади історії східнослов’янського наголосу, історії української культури та історії української мови, участь у навчально-методичному забезпеченні навчального процесу, а також наукові студії вченого.