Осмислення духовно-етичних проблем у містерії Івана Огієнка "Остання хвилина" - Атаманчук, В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена вивченню художньої своєрідності твору Івана Огієнка «Остання хвилина». Увага зосереджується на дослідженні проблематики драми, висвітленні головних засад світогляду митця, які визначають спосіб художньої репрезентації проблем морально-етичного та духовного спрямування. Аналізується образ головного героя твору, який став втіленням художньої ідеї пошуку смислу буття через зовнішні та внутрішні колізії. Досліджуються форми художньої умовності, використані Іваном Огієнком у драмі.