Кам’янець-Подільський державний український університет у спогадах його студентів - Адамський, В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються спогади студентів Кам’янець-Подільського державного українського університету, заснованого у добу гетьманату П. Скоропадського. Особливе значення серед них посідають мемуари Б. Сивенка, котрий досить ґрунтовно описує як внутрішнє університетське життя періоду 1918-1919 років, так і загальнополітичну ситуацію на Поділлі. Особливу увагу автор приділяє участі студентства у зміні влади в Кам’янці-Подільському наприкінці 1918 року. У центрі уваги майбутнього літератора перебувають структури та репрезентанти більшовицької моделі державності, а також прихід до міста Української Галицької Армії, внаслідок чого якісно поповнився студентський склад навчального закладу та значно активізувалася громадсько-політична праця.