Державність соборної літературної української мови в концепції Івана Огієнка і сучасні проблеми її функціонування - Лизанчук, В (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На основі всебічного вивчення і осмислення праці Івана Огієнка «Наука про рідномовні обов’язки» розкрито сучасні проблеми функціонування української мови у зв’язку з новими методами і формами російщення в Україні. Окреслено шляхи утвердження соборної української літературної мови як державної в усіх сферах життєдіяльності.