З документів до історії Кам’янець-Подільського державного українського університету (Ч.2) - Мицик, Юрій; Тарасенко, І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В статті розглядається малодосліджений початковий період в історії Кам’янець-Подільського університету. В деяких листах викладачів університету до першого його ректора проф. І.І. Огієнка (в майбутньому митрополита Іларіона), які наводяться у статті, засвідчується тяжке становище університету й багатьох викладачів, котрі не змогли емігрувати і зазнали репресій від радянської влади..