Language and culture: the fifth skill in language knowledge - Остапенко, Валентина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті представлені результати дослідження культурологічного підходу в процесі вивчення іноземних мов. Культура вважається невід’ємним компонентом володіння мовою. Розуміння іноземної і рідної культури розглядається як «п’ята компетенція» у володінні мовою поряд із навичками аудіювання, читання, говоріння та письма. Прослідковано розвиток культурологічного підходу в історії навчання іноземних мов. Проаналізовано навички використання набутих культурних знань у процесі міжкультурної комунікації.