Родова диференціація іншомовних невідмінюваних іменників у лінгвістичній концепції Івана Огієнка - Фурса, В.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано лінгвістичні погляди Івана Огієнка щодо визначення граматичного значення роду іншомовних слів, зокрема й невідмінюваних іменників, в українській літературній мові: іменників – назв осіб, іменників – назв неістот, іменників – власних географічних назв; інтерпретовано наукові ідеї мовознавця в контексті розвитку сучасної лінгвоукраїністики та мовної практики; з’ясовано основні тенденції родової диференціації нових іншомовних невідмінюваних іменників, названо чинники перерозподілу цих іменників за родами, виявлено хитання у встановленні родової належності деяких із них та розбіжності в кодифікації родової ознаки.