Der einfluss der slawischen sprachen auf die entwicklung des deutschen wortschatzes - Фоміна, Г.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються діахронічні аспекти впливу слов’янських мов на розвиток німецької лексики. Аналізуються фактори, що визначають процеси запозичення у мовних системах, досліджуються теоретичні основи та соціальні підґрунтя збагачення словникового складу мови. Запозичення усвідомлюється як елемент чужої мови, перенесений з однієї системи в іншу в результаті мовних контактів, а також сам процес переходу з однієї мови в іншу. Обґрунтовується незначна кількість слов’янізмів у німецькій мові.