Лінгвокультурний типаж "Козак" в українському фольклорі - Сукаленко, Т.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розроблено модель опису лінгвокультурного типажу «козак» із урахуванням його образних, оцінних і ціннісних характеристик. Матеріалом для опису лінгвокультурного типажу «козак» слугували фольклорні тексти (українські народні казки, народні оповідання, легенди, перекази, пісні, українські прислів’я, приказки), енциклопедії, історичні, літературознавчі та етнографічні праці, документи.