Лексико-семантичні засоби експлікації авторського наративу і історичній монографії Івана Огієнка "Українська церква за гетьмана Мазепи" - Поворознюк, С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено сутність наративу як історично та культурно зумовленого способу осмислення автором світу і презентації індивідуально-авторської моделі певного його аспекту; а також охарактеризовано специфіку та розроблено типологію лексико-семантичних засобів експлікації авторського «Я» в історичній монографії Івана Огієнка «Українська церква за гетьмана Мазепи».