Становлення і розвиток українського правопису в інтерпретації І.Огієнка - Пентилюк, М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті здійснено огляд історії українського правопису на матеріалі праці І. Огієнка «Історія української літературної мови». Особливу увагу звернено на ретроспективний аналіз української правописної системи, акценти окремих етапів її становлення і винятковий влив на розвиток сучасного українського правопису.