Контексти поетичної творчості Івана Федоровича, польсько-українського поета з Поділля - Набитович, І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті зроблено спробу цілісного вивчення художнього світу ліричної і пісенної творчості Івана / Яна Федоровича. Автор аналізує творчість письменника в жанрі лірики; викладаються основні ідеї та ідеологічні контексти, під впливом яких народжується ця творчість на межі польської та української літератур. Аналіз основних ліричних творів Івана / Яна Федоровича підтверджує загальну ідеологічну анґажованість письменника.