Значення науково-дослідних студій І.І.Огієнка з історії української культури - Матковський, О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті запропоновано розгляд культурно-просвітницьких ідей Івана Огієнка, поданих в книзі «Українська культура». Автор репрезентує узагальнені міркування стосовно ваги дослідження І.І. Огієнка; дає оцінку праці вченого; осмислює значущість висновків І. Огієнка для розбудови національно-культурних дослідних студій; звертає увагу на окремі питання, висвітлені вченим (про багатство рідної мови, про самобутність української пісні, про художню майстерність етноносіїв культури, про літературно-мистецьку творчість); підкреслює значущість висловлених думок вченого для становлення української культури в світовому вимірі.