Вербалізація концепту "Холмщина" у драматичних поемах Івана Огієнка (збірка "Вікові наші рани", Вінніпег, 1960): лінгвокультурологічний аспект - Марчук, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті описуємо концепт «Холмщина», який функціонує в драматичній поемі Івана Огієнка як ментальне утворення, яке передає авторське бачення та опис морально-духовного та ментального простору культури через вербалізацію мовних сутностей. Актуальність роботи визначається необхідністю з’ясування бачення подій І половини ХХ ст. на Холмщині очима науковця, письменника, священника української церкви – очевидця подій 40-х років ХХ ст. на Холмщині – та вербалізації цих подій засобами мови.