Проблеми українського правопису у мовознавчих студіях Івана Огієнка - Кузьменко, Н. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена аналізу «мовних нарисів» видатного державного і релігійного діяча, вченого-енциклопедиста Івана Огієнка (митрополита Іларіона) про історію українського правопису впродовж одинадцяти століть – від доісторичного «руського» письма ІХ ст. до «нового академічного правопису 1945 року» та правопису на еміграції середини ХХ ст. Розглядаються вузлові проблеми українського правопису в різні епохи, висвітлюються недоліки й здобутки вітчизняних мовознавців у його реформуванні.