Ідеї фундаторів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка через призму сучасної освітньої стратегії розвитку - Франчук, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються проблеми розвитку компетентнісної освіти в університеті як інтеграції та узгодження позицій щодо сучасних інноваційних стандартів якості, історичних передумов становлення університету, що базуються на ідеях Івана Огієнка та Софії Русової як його засновників, а також мобілізації реального наукового, освітнього потенціалу з проблем мовної культури університетського середовища. Зокрема, йдеться про можливості інтеграційних процесів у рамках факультету у формуванні компетентного вчителя-філолога, відповідно орієнтованого освітнього простору університету в цілому.