Освітні ідеали Івана Огієнка та радянська студентська періодика: інформаційний вакуум як стратегічна домінанта радянської пропаганди (на матеріалі аналізу газети Кам’янець-Подільського державного університету "Радянський студент") - Почапська, Оксана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена дослідженню особливостей маніпулятивного впливу на студентську молодь через періодичне видання «Радянський студент». Досліджуючи стратегію тематичного структурування публікацій, автор звертає увагу на формування інформаційного вакууму, в якому виховувалася «правильна» студентська молодь. Акцентується увага також на тому, що традиційні прийоми більшовицької пропаганди активно використовувалися і в радянській студентській періодиці: зокрема, навішування ярликів як форма засудження протестних настроїв чи звіти про проведення різноманітних з’їздів, зустрічей і пленумів як форма позитивізації дійсності.