Лінгвістичні особливості спадщини Івана Огієнка - Яремчук, Інна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано творчу діяльність видатного українського мовознавця, професора Івана Огієнка, з’ясовано його роль у становленні українського правопису. Особлива увага звертається на лінгвістичний доробок вченого. Наводяться та аналізуються приклади з «Українського стилістичного словника» та «Граматично-стилістичного словника Шевченкової мови». Визначено мовний стиль Тараса Шевченка автологічним, що слугує глибокому сприйняттю підтексту, пізнанню етичних цінностей, а також концентрації думок і емоцій читача.