Національно-культурна симантика фразеологічних одиниць крізь призму взаємозв’язку мови та культури - Калинюк, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена дослідженню національно-культурної семантики фразеологічних одиниць крізь призму взаємозв’язку мови та культури. Встановлено, що мова є одним із найважливіших засобів становлення та успішного функціонування будь-якого суспільства, її системоутворюючим фактором, поряд з територіальною цілісністю та духовним розвитком. Доведено, що саме у мові (зокрема на фразеологічному рівні) відображаються різні аспекти культури, історії та побуту народу. Проаналізовано проблему співвідношення мови та мовних одиниць з позиції німецької культури, а також національну специфіку їх формування. Доведено необхідність застосування лінгвокраїнознавчих знань при вивченні іноземної мови. Проаналізовано педагогічні та лінгвістичні дослідження у ракурсі поняття «країнознавчі фонові знання», обґрунтовано важливість знань лінгвокраїнознавства як складової професійної компетенції майбутнього фахівця.