Ivan Ohijenkos besinnen über die Ukrainische literatursprache - Зданюк, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюється світоглядна позиція відомого вченого Івана Огієнко стосовно української літературної мови. Автор розмірковує про важливе значення навчання рідній мові для мислення освіченої, інтелігентної людини. Він зазначає, що стан культури літератур ної мови – то красномовний покажчик розвитку нації. Його гасло «Для одного народу – одна літературна мова, один правопис» є особливо актуальним для сьогочасної України.