Моделювання морально-етичної проблематики у творчості Віталія Мацька - Нікітова, Інна; Швець, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано творчий доробок подільського письменника, поета, літературознавця, науковця В. Мацька. Розкрито творчі напрацювання письменника в контексті розвитку української літератури кінця ХХ – початку ХХІ ст. крізь призму моделювання ним морально-етичної проблематики.