Художнє втілення образів людей з особливими потребами та їхньої інтеграції в суспільство у прозі О.Радушинської - Кутова, Світлана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлено актуальні питання художнього відтворення образів людей з особливими потребами, їхні світоглядні установки, моральні орієнтири, духовні позиції, зокрема у творчості подільської письменниці О. Радушинської. Розкрито художнє відображення проблеми інтеграції дитини з особливими потребами в суспільство шляхом подолання не тільки фізичних, але й символічних бар’єрів у їхньому житті у повісті «Метелики в крижаних панцирах».