Художньо-біографічна проза Миколи Мачківського - Джурбій, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На прикладі романів подільського письменника Миколи Мачківського «Чорний дяк» та «До вежі черленої» досліджено типологічні особливості художньо-біографічної прози. Звернено увагу на особливості інтерпретації біографії видатних постатей у романному жанрі.