Реалізація ідеї безперервності культурної традиції у творенні авторського міфу в оповіданні Урсули Вернон "Дружина-Джакалопи" - Хохель, Дарія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядається трансформація національного міфологічного матеріалу в сучасному фентезі у світлі ідеї безперервності культурної традиції, значущість якої неодноразово підкреслювалася Іваном Огієнко. Оповідання Урсули Вернон «Дружини-джакалопи» є прикладом використання міфологічного матеріалу американських індіанців у сучасному авторському міфі.