Феномен пасіонарності Івана Огієнка та Василя Стуса: типологічні аспекти - Райбедюк, Галина (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджується взаємодія типологічно близьких кодів національно маркованого життєтексту Івана Огієнка та Василя Стуса, з’ясовуються шляхи комунікації їх авторських свідомостей через активний діалог із реципієнтом. Виявляються маркери метапростору українськості обох репрезентантів аналізованого дискурсу, характеризуються індивідуальні модуси пасіонарності в екзистенційних умовах межової ситуації.