Іван Огієнко як дослідник історії української церкви у персоналіях (на матеріалі праці "преподобний Іов Почаївський)" - Громик, Лариса (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на матеріалі праці «Преподобний Іов Почаївський» зроблено спробу проаналізувати внесок Івана Огієнка (митрополита Іларіона) у вивчення історії української церкви. З’ясовано особливості церковно-біографічного дослідження ученого про Преподобного Іова, охарактеризовано ключові аспекти оцінки його життя й діяльності як видатного церковного діяча, висвітлено бачення Огієнком його ролі в історії Української Православної Церкви.