Педагогічні умови ефективної організації патріотичного виховання здобувачів початкової освіти у контексті ідей Івана Огієнка та освітніх інновацій - Московчук, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Статтю присвячено виявленню та обґрунтуванню педагогічних умов ефективної організації патріотичного виховання здобувачів початкової освіти. Виокремлені педагогічні умови ґрунтуються на ідеях Івана Огієнка, освітніх інноваціях Нової української школи та зорієнтовані на залучення учнів до урочної та позаурочної патріотичної діяльності, використання інноваційних технологій (проектної, інформаційно-комунікаційної), особистісний приклад значущих для дитини осіб.