Українознавчі студії Івана Огієнка - Гавадзин, Оксана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються дослідження Івана Огієнка у сфері українознавства. Увага зосереджується на богословських, мовознавчих, видавничих, педагогічних працях вченого. Охарактеризовано концепцію рідномовного виховання І. Огієнка, яка містить струнку й послідовну систему поглядів на сутність виховання особистості засобами рідної мови.