Відображення питання "Гендеру" у діяльності Івана Огієнка - Фоміна, Галина; Литвинюк, Оксана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються проблеми гендеру крізь призму творчості та світогляду Івана Огієнка. Визначаються основні аспекти сучасних лінгвістичних розвідок. Досліджуються різні рівні питання про сутність чоловіка та жінки.