Систематичні ядерні компоненти в структурі семантико-синтаксичної єдності нечленованих словосполучень - Личук, Марія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено групи синсемантичних ядерних компонентів у структурі синтаксично нечленованих словосполучень. Ядерний компонент може бути виражений семантично повноцінною лексемою або бути семантично спустошеним. Синсемантичність ядерного компонента залежить від ступеня семантичного наповнення й ономасіологічних характеристик. Виділено такі групи синсемантичних компонентів: іменники, займенники, числівники, дієслова та предикативні прислівники. Синсемантичний ядерний компонент лише в поєднанні з залежним забезпечує інформативну повноцінність нечленованого словосполучення як частини реченнєвої структури.